Recensie: John Wick 2

Voor de liefhebbers van keiharde actiefilms of fans van het eerste deel is dit zeker een must see. Mocht Keanu Reeves nog niet in het straatje staan van actiehelden, dan staat hij het nu.

John Wick heeft in het eerste deel al bewezen dat hij met vuurwapens om kan gaan. Daarom hebben ze dat nu anders aangepakt in de openingsscene. In plaats van dat de kogels om je oren vliegen zijn het de auto’s en taxi’s die uit iedere hoek komen vliegen. Je moet een vuurgevecht en een knokpartij voor je zien maar dan zonder de kogels en vuisten, maar met auto’s.

Net zoals bij deel één hoef je een goed verhaal niet te verwachten. Waar het vorige deel ging om wraak, omdat zijn auto was gestolen en zijn hond was gedood, gaat het verhaal daarop verder. Als hij eenmaal zijn auto terug heeft gaat John Wick opnieuw met pensioen. Dat houd hij alleen nog geen vijf minuten vol, wat een verrassing. Zijn huis wordt opgeblazen en nu moet hij een laatste klus doen om dan eindelijk uit die wereld te verdwijnen, maar eenmaal terug in de criminele onderwereld heeft hij al snel een prijs op zijn hoofd en heeft iedereen het om hem gemunt. Een nieuwe uitdaging voor John Wick.

 

Wat maakt deze film nou anders dan andere actiefilms, het antwoord daarop is de steadicam, waar bijvoorbeeld een Jason Bourne een heel druk en geschud camerawerk heeft waar je duizelig van wordt is het bij John Wick precies het tegenovergestelde. De camera gaat strak heen en weer en glijd over een oppervlak, wat de actie alleen maar strakker en heftiger maakt. Ook het continu herladen van de pistolen en geweren geeft toch een geloofwaardige actiefilm.

 

Ook na deze film ben je nog niet klaar met deze keiharde actie, wat er voor zorgt dat een John Wick 3 zeker nog aantrekkelijk zou zijn. Daar hebben de makers ook genoeg voor open gelaten om daar mooi gebruik van te maken.

 

Maar toch.. hebben alle bad guys het nou nog steeds niet door?

Don’t f*ck with the boogeyman!

Reactie schrijven

Berichten: 3
 • #1

  Rick (zaterdag, 18 februari 2017 15:15)

  Perfecte beschijving van de film, zeker ook een aanrader als je van actiefilms houd

 • #2

  Heather (donderdag, 23 februari 2017)

  Leuke recensie. Leuk dat er geschreven wordt over de camera technieken en welke invloed dat op je kijkplezier heeft. Ik begon bijna af te haken door de beschrijving van het verhaal maar ben nu alleen maar nieuwsgieriger over de manier waarop de film geschoten is. Ik wil hem toch bezoeken in de bios!

 • #3

  Heather Morrison (vrijdag, 24 maart 2017 19:17)

  Inmiddels geweest. Super gave film! De actie scenes spetteren van het scherm af en toch oogt het vrij rustig. Dat komt door de camera technieken waardoor je alles goed meekrijgt van de actie scenes. Keanu Reeves is wederom geweldig in deze film. Een mooie beleving die zeker de moeite waard is.